15 juni 2017

Rijles

Zin in rijles?

Heb jij behoefte rijles te gaan volgen? Zodat jij straks vlot, veilig en zelfverzekerd deel kunt uitmaken van het verkeer? Maak dan kennis met rijschool De Rijcoach. Elke autorijles start en eindigt bij jou thuis. Daarnaast zit je elke autorijles naast dezelfde instructeur in dezelfde auto. Bij ons is auto leren rijden leuk, leerzaam en snel. Wij werken met een stapsgewijs lesplan en een stap-voor-stap lesmethode. Maak een kennismakingsafspraak voor een eerste rijles door te bellen naar 06-22527070.

Ons stapsgewijze lesplan

Iedereen kan bij De Rijcoach rijlessen volgen. Ook leerlingen met bijvoorbeeld autisme, AD(H)D, dyslexie, faalangst en rijangst krijgen bij ons voldoende aandacht, tijd en rust om het autorijden onder de knie te krijgen. Een belangrijke reden hiervoor is dat onze rijlessen in een logische volgorde gegeven worden. Ook houden we na elke les bij welke onderwerpen behandeld zijn en tot op welk niveau ze beheerst worden. Hiervoor gebruiken we een heldere (digitale) les-instructiekaart. Ons lesplan is opgedeeld in de volgende 4 stappen:

  1. Basis voertuigbeheersing (gas geven, remmen, schakelen)
  2. Bijzondere verrichtingen (keren, stoppen, parkeren)
  3. Ingewikkelde verkeerssituaties (drukke kruispunten)
  4. Zelfstandig rijden (voorbereiding op het praktijkexamen)
Rijles

De stap-voor-stap lesmethode van onze rijles

Onze rijlessen worden gegeven in 4 verschillende fases. Dat verloopt als volgt:

  1. Motivatiefase: de handeling wordt uitvoerig aan je uitgelegd
  2. Demonstratiefase: de rijinstructeur voert de besproken handeling uit
  3. Mentorfase: je mag de handeling zelf uitvoeren (op aanwijzingen)
  4. Correctorfase: je rijdt volledig zelfstandig, zonder aanwijzingen

Maak je geen zorgen over de correctorfase. In de mentorfase krijg je stukje bij beetje steeds minder aanwijzingen, zodat je optimaal wordt voorbereid om de handeling in fase 4 zelfstandig naar behoren uit te voeren.

Naast rijles moet je leren voor het theorie examen

Je mag pas op voor het praktijkexamen als je het theorie examen behaald hebt. Alleen rijles volgen is dus niet voldoende. Gelukkig bieden wij diverse manieren aan om jou te ondersteunen in het oefenen van de theorie. Kies bijvoorbeeld zelf hoe je wilt leren via het digitale leersysteem iTheorie. Wil jij graag wat extra begeleid worden? Vraag ons dan naar informatie over de mogelijkheden een theoriecursus te volgen. Wil jij het liefst individueel leren, op je eigen manier? Dat kan natuurlijk ook. Wij geven jou alle vrijheid.

Al zin in die eerste rijles?

Kun jij ook niet meer wachten voor die eerste rijles? Ben je er helemaal klaar voor? Maak dan een afspraak met onze rijinstructeur. Stuur een mail naar info@rijcoach.com of bel naar 06-22527070. Wij kijken uit naar onze ontmoeting voor jouw eerste rijles!