theorie-examen-haarlem

Hoe lang is theorie geldig? 

Leestijd: 2 minuten

Vanaf de dag dat je het theorie-examen succesvol hebt behaald heb je 1,5 jaar de tijd om te lessen en te slagen voor je praktijkexamen.

Als je je praktijkexamen niet hebt behaald binnen de geldigheidsduur van je theorie-examen, ben je verplicht om het theorie-examen opnieuw te doen. 

Voor aanvang van je praktijkexamen kijkt de examinator op zijn tablet of je voldoet aan de voorwaarden. Als je theorie-examen niet meer geldig is op de dag van je rijexamen, wordt je rijexamen geannuleerd. 

Je zult dan een nieuw examen moeten boeken en het examengeld opnieuw moeten betalen. Het is daarom essentieel om zelf de geldigheidsduur van je theorie-examen goed in de gaten te houden. 

Theorie examen gehaald

Het succesvol afronden van je theorie examen is niet alleen een persoonlijke triomf, maar het brengt je ook een stap dichter bij je einddoel: het behalen van je rijbewijs. Het is een bewijs van je harde werk, toewijding en doorzettingsvermogen en vormt een solide basis voor je verdere rijopleiding en toekomstige prestaties op de weg. 

FAQ’s

Hoe lang is theorie geldig? 

Volgens de huidige regels van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) in Nederland is je autotheorie certificaat 1,5 jaar, of 18 maanden, geldig vanaf de datum van het slagen voor het examen.

Kan ik de geldigheid van mijn theorie certificaat verlengen?

Nee, de regelgeving maakt het niet mogelijk om de geldigheid van het theorie-examen te verlengen. Het theoriecertificaat blijft slechts 1,5 jaar geldig en kan niet worden verlengd.

Hoe lang is mijn rijbewijs geldig?

Éénmaal behaald, blijft je rijbewijs 10 jaar geldig. Tegen het einde van deze periode moet je het vernieuwen.

Neem contact op met het CBR

Als je meer vragen hebt over de geldigheid van je theorie-examen, het rijbewijs of andere gerelateerde zaken, kun je altijd contact opnemen met rijcoach of met het CBR.

CBR HAARLEM
Professor Eijkmanlaan 2
2035 XB Haarlem
Telefoon: 088 227 7700

GRATIS PROEFLES

Klaar om aan jouw rij-skills te werken? Neem vandaag nog contact op voor je gratis proefles

RIJCOACH.COM

Instructie en coaching op hoog niveau en aangepast aan jouw leerstijl.