opfriscursus autorijden

Opfriscursus autorijden

Een opfriscursus autorijden is handig door de nieuwe regels en veranderende omstandigheden? Zorg dat je bijblijft voor meer controle en veiligheid onderweg! Voor iedereen zou het rijden van een auto een plezier moeten zijn.

Sommige mensen voelen zich helaas onzeker in het verkeer en vermijden daarom het rijden. Rijcoach heeft daarom een opfriscursus ontwikkeld die uit meerdere rijlessen bestaat en speciaal is afgestemd op de persoonlijke wensen van de cursist.

Opfriscursus autorijden

Tijdens de lessen werkt de instructeur samen met de cursist aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het opnieuw onder controle krijgen van de auto.

De inhoud van de rijlessen wordt in overleg met de cursist bepaald en er kan extra aandacht worden besteed aan verkeerssituaties die hij of zij lastig vindt. Na het volgen van de opfriscursus zal de cursist weer met vertrouwen de weg op kunnen gaan.

Een onzeker gevoel als je in de auto stapt? Of stap je helemaal niet meer in de auto na een ongeval? Om allerlei redenen kan autorijden een vervelende ervaring zijn. Tijdens de opfriscursus leer je de meest recente verkeersregels, vergroot je je rijvaardigheid en raak je vertrouwd met nieuwe technologieën in auto’s.

Zo zorg je ervoor dat je weer helemaal bij bent en met een gerust gevoel achter het stuur plaatsneemt. Bij rijcoach.com zijn we ervan overtuigd dat autorijden voor iedereen een plezier moet opleveren. Daarom helpen wij jou graag veilig de weg op met onze opfriscursus autorijden.

Wat is een Opfrisles?

Een opfrisles is een speciale training voor personen die hun rijvaardigheden en kennis van verkeersregels willen opschalen naar een hoger niveau vanwege een onzekerheid gevoel in bepaalde verkeerssituaties of omdat hun partner altijd de bestuurder is geweest.

Tijdens de cursus werk je samen met een ervaren rijinstructeur aan het verbeteren van je rijbekwaamheid en je zelfvertrouwen op de weg. De cursus bestaat uit een aantal rijlessen die aangepast zijn aan de individuele wensen en behoeften van de deelnemer.

Dit kan inhouden het oefenen van specifieke verkeerssituaties, het opfrissen van verkeersregels, of het leren omgaan met moderne technologieën in de auto.

Voor wie is een Opfriscursus of opfrisles geschikt?

Een opfriscursus of een opfrisles is geschikt voor iedereen die al in het bezit zijn van een rijbewijs, schakel of automaat. De opfriscursus autorijden wordt gevolgd door automobilisten die:

 • een langere periode geen auto hebben gereden
 • bang om in de auto te stappen na een ongeval
 • bepaalde onderdelen extra willen oefenen zoals parkeren of rijden op de snelweg
 • overstappen van een schakelauto naar een automaat of andersom
 • opfrissen van de kennis van de verkeersregels en -borden
 • verhuizing naar een gebied met grotere verkeersintensiteit
 • En ook voor begeleiders van 2toDrive-jongeren is deze cursus zeer aan te raden. 

Kortom, als u zich om welke reden dan ook onzeker voelt in het verkeer, biedt de opfriscursus een passende oplossing om uw rijvaardigheid en verkeerskennis te verbeteren.

Opfriscursus autorijden automaat

opfriscursus autorijden automaat

Al enige tijd niet meer gereden of overgestapt van een schakelauto naar een automaat? Tijdens deze cursus worden de basisprincipes van het autorijden in een automaat bijgebracht en worden de deelnemers weer vertrouwd gemaakt met het uitvoeren van bijzondere verrichtingen.

Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van de diverse hulpsystemen die een automaat tegenwoordig standaard heeft, waaronder automatisch inparkeren en de cruise control. Een opfriscursus autorijden automaat kan niet alleen zorgen voor meer zelfvertrouwen en veiliger rijgedrag, maar kan ook leiden tot een verlaging van de autoverzekeringpremie.

Kortom, een investering in een opfriscursus autorijden automaat verdient zichzelf terug.

Opfriscursus voor ouderen

Voor ouderen is een opfriscursus voor ouderen een uitstekende manier om hun rijvaardigheid en verkeerskennis bij te schaven. Zeker wanneer zij te maken hebben met mentale of fysieke belemmeringen.

Tijdens de cursus worden deelnemers van 60 jaar en ouder geholpen om de verkeersregels weer goed onder de knie te krijgen en hun rijtechniek te verbeteren.

Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen bij het autorijden en helpt senioren om veilig en zelfstandig te blijven deelnemen aan het verkeer, zodat zij langer mobiel en onafhankelijk blijven.

Hoe werkt een Opfriscursus in de praktijk?

Een opfriscursus voor het autorijden is ontworpen om deelnemers op een vriendelijke en professionele manier hun rijvaardigheden te laten herontdekken en verbeteren.

Tijdens de cursus wordt er in de praktijk aandacht besteed aan verschillende aspecten van het autorijden, zoals het opfrissen van de verkeersregels, het verbeteren van rijtechnieken en het vergroten van het zelfvertrouwen op de weg.

De cursus wordt aangeboden door ervaren rijcoaches die de leerlingen begeleiden en ondersteunen in hun leerproces. Zo zorgen zij ervoor dat iedereen na de opfriscursus weer veilig en met vertrouwen de weg op kan gaan.

Hoe lang duurt een Opfriscursus?

De duur van een opfriscursus autorijden varieert per persoon en is afhankelijk van de individuele behoeften en het huidige niveau.

Standaard adviseren wij 90 minuten per les, langer of korter kan natuurlijk ook. Het aantal benodigde lessen hangt af van wat men wilt leren en hoe goed men al kan rijden.

Het aantal lessen om weer zelfverzekerd de weg op te gaan bepalen we in overleg en is afhankelijk van de vooruitgang en wensen van de cursist.

Hoe meld ik me aan voor een Opfriscursus autorijden?

Wil je in de regio Haarlem of in één van onze andere lesgebieden je opfriscursus autorijden halen?
Kan dat door te klikken op het inschrijfformulier of of door even te bellen naar tel: 06 22 52 70 70.

Rijcoach.com zal vervolgens samen met jou de specifieke behoeften en wensen bespreken en een passend lesprogramma samenstellen. Je hoeft alleen maar de gewenste startdatum en de frequentie van de lessen door te geven, waarna wij een planning maken voor jou.

Wat kun je van een opfriscursus autorijden verwachten?

Van een opfriscursus autorijden kunt u verwachten dat u onder begeleiding van een ervaren rijinstructeur stapsgewijs uw rijvaardigheid en zelfvertrouwen in het verkeer zult verbeteren.

De instructeur zal aandacht besteden aan uw specifieke angsten of onzekerheden en werkt op een geduldige en begripvolle manier met u samen. U krijgt praktische tips en oefeningen voor onder andere het uitvoeren van speciale verrichtingen, rijden op de snelweg en veilig navigeren in onbekende situaties.

Het doel van een opfriscursus is dat u uiteindelijk weer met vertrouwen en plezier zelfstandig de weg op kunt gaan.

Voordelen van een Opfriscursus autorijden

 • met voldoende zelfvertrouwen weer de weg op
 • bijwerken van je verkeerskennis 
 • verfrissen en verbeteren van je kijktechniek
 • gemakkelijker en sneller bijzondere verrichtingen uitvoeren
 • je rijden op de snelweg verbeteren
 • heb je rijangst dan leren wij jou daarmee om te gaan

Q: Wat is een opfriscursus autorijden?

A: Een opfriscursus autorijden is bedoeld voor mensen die al enige tijd niet achter het stuur hebben gezeten en hun rijvaardigheden willen opfrissen en verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je langere tijd niet hebt gereden, een periode in het buitenland hebt gewoond waar je niet hebt kunnen autorijden of omdat je je onzeker voelt in bepaalde verkeerssituaties.

Q: Hoe werkt een proefles bij een opfriscursus autorijden?

A: Bij een opfriscursus autorijden kun je vaak een proefles aanvragen. Tijdens deze proefles maak je kennis met de rijinstructeur en kun je aangeven wat je wilt leren en waar je begeleiding bij nodig hebt. Op basis van deze proefles wordt er samen met de instructeur een pakket samengesteld dat het beste bij jouw wensen en behoeften past.

Q: Verbeter ik mijn verkeerskennis tijdens een opfriscursus autorijden?

A: Ja, tijdens een opfriscursus autorijden wordt ook de verkeerskennis bijgespijkerd. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en handelingsanalyses, zodat je zelfverzekerd de weg op kunt. Verkeerskennis kan ook helpen bij het inschatten van risico’s en het anticiperen op andere weggebruikers.

Q: Mag ik zelf aangeven welke verkeerssituaties ik wil oefenen?

A: Ja, het is vaak mogelijk om zelf aan te geven welke verkeerssituaties je wilt oefenen tijdens een opfriscursus autorijden. Dit kan bijvoorbeeld het invoegen op de snelweg zijn, het rijden in drukke binnensteden of het rijden op rotondes.

Q: Ik voel me onzeker in het verkeer. Kan een opfriscursus autorijden helpen?

A: Ja, een opfriscursus autorijden kan hier zeker bij helpen. Onzekerheid in het verkeer kan ervoor zorgen dat je minder goed kunt anticiperen op situaties en dat je minder zelfverzekerd achter het stuur zit. Tijdens een opfriscursus autorijden wordt er extra aandacht besteed aan het vergroten van jouw zelfvertrouwen, zodat je weer met plezier en vertrouwen de weg op gaat.

GRATIS PROEFLES

Klaar om aan jouw rij-skills te werken? Neem vandaag nog contact op voor je gratis proefles

RIJCOACH.COM

Instructie en coaching op hoog niveau en aangepast aan jouw leerstijl.