14 juni 2017

Autorijles

Zin in autorijles?

Ben jij er klaar voor autorijles te gaan volgen? Wil jij straks ook vlot, veilig en zelfverzekerd deel kunnen uitmaken van het verkeer? Plan dan een afspraak met rijschool De Rijcoach. Elke rijles begint en eindigt bij jou thuis, in steeds dezelfde lesauto en met steeds dezelfde instructeur. Dit maakt auto leren rijden bij ons leuk, leerzaam en snel. Zowel ons lesplan als onze lesmethode is helder stapsgewijs opgezet. Plan nu direct een kennismakingsafspraak voor een eerste autorijles door te bellen naar 06-22527070.

Ons lesplan verloopt stapsgewijs

Het voordeel van rijschool De Rijcoach is dat ook leerlingen met bijvoorbeeld autisme, AD(H)D, dyslexie, faalangst en rijangst bij ons voldoende aandacht krijgen, tijd en rust krijgen om het autorijden onder de knie te krijgen. Onze rijlessen worden in een logische volgorde gegeven. Daarnaast houden we na elke les bij welke onderwerpen behandeld zijn en tot op welk niveau ze beheerst worden. Hiervoor gebruiken we een gebruiksvriendelijke en duidelijke (digitale) les-instructiekaart. Je leert bij ons in 4 stappen het volgende:

  1. Basis voertuigbeheersing (gas geven, remmen, schakelen)
  2. Bijzondere verrichtingen (keren, stoppen, parkeren)
  3. Ingewikkelde verkeerssituaties (drukke kruispunten)
  4. Zelfstandig rijden (voorbereiding op het praktijkexamen)
Autorijles

Elke autorijles bestaat uit 4 fases

Onze rijlessen bestaan uit 4 verschillende fases. Hierdoor leer je stapsgewijs elke handeling op de juiste manier te maken. De 4 fases zijn:

  1. Motivatiefase: de handeling wordt uitvoerig aan je uitgelegd
  2. Demonstratiefase: de rijinstructeur voert de besproken handeling uit
  3. Mentorfase: je mag de handeling zelf uitvoeren (op aanwijzingen)
  4. Correctorfase: je rijdt volledig zelfstandig, zonder aanwijzingen

Je hoeft je geen zorgen te maken over de correctorfase. In de mentorfase word je optimaal voorbereid om de handeling in fase 4 zelfstandig naar behoren uit te voeren. Wij geven je namelijk stukje bij beetje minder aanwijzingen.

Naast autorijles is er het theorie examen

Pas als je het theorie examen hebt behaald, mag je op voor het praktijkexamen. Naast dat je autorijles volgt, zul je dus de theorie goed moeten leren. Gelukkig geven wij ook daarvoor diverse manieren van ondersteuning. Bepaal bijvoorbeeld via het digitale leersysteem iTheorie hoe jij wilt leren. Of vraag ons naar de mogelijkheden als je een theoriecursus wilt volgen. Individueel leren, op je eigen manier, mag natuurlijk ook. Bij ons bepaal je het
volledig zelf.

Klaar voor die eerste autorijles?

Heb jij ook al zo’n zin in die eerste autorijles? Maak dan een afspraak met rijschool De Rijcoach. Stuur een e-mail naar info@rijcoach.com of bel 06-22527070. Wij komen graag naar jou toe voor jouw eerste autorijles!