F.A.Q.

Welkom op de FAQ-pagina van RIJCOACH.COM

Lastig voor je om de juiste rijschool te vinden in Heemstede?

Dat is het ook. Beste advies krijg je meestal van je broer of zus of vrienden die hun rijbewijs al hebben gehaald. Is dat al weer enige tijd geleden dan helpen onderstaande vragen en antwoorden je wellicht om een goed beeld te krijgen van onze rijschool. Vraag een proefles aan en je weet nog meer. Wij doen er in ieder geval alles aan om je te helpen de juiste keuze te maken zodat je veilig en zelfverzekerd de weg op kunt.

Ben ik wel goed verzekerd tijdens de rijlessen?

Wij hebben uiteraard een speciale verzekeringspolis voor rijles voertuigen afgesloten. Hierdoor ben je volledig verzekerd tegen alle risico’s tijdens je rijlessen.

Voordat de rijschool je tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met je DigiD op mijn.cbr.nl. (klik op de vraag)

Wat is rijbewijs B?

Met Rijbewijs B mag je een personenauto t/m 3.500 kg besturen en maximaal acht personen vervoeren. Je mag ook een aanhanger aan de auto koppelen zolang het ledig gewicht plus het laadvermogen van de aanhanger maar minder is dan 750 kg.

Mag ik ook in het buitenland als 17 jarige begeleid rijden?

Nee. Zodra je geslaagd bent is het alleen binnen Nederland toegestaan om als 17-jarige met een coach naast je de auto te besturen.

Om een auto te mogen besturen moet je ‘rijgeschikt’ zijn, d.w.z. geestelijk en lichamelijk in staat zijn om te rijden. Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Het is belangrijk dat je verklaring aan het begin van je rijopleiding door jou wordt ingediend via mijn.cbr.nl (klik op de vraag)

Inloggegevens leerlingenapp.

De rijschool maakt een account voor je aan en stuurt je download informatie over de app en je inlogcode. Na inloggen kun je werkelijk alle informatie over je rijopleiding inzien zoals lesplanning, facturen, leskaart en je theoriecursus. Ook kan je met de app je tegoed opwaarderen. Lekker makkelijk allemaal en vooral overzichtelijk.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt

Je kunt deze uiteraard opnieuw bij ons opvragen en dan sturen we je je nieuwe inlog gegevens.

Wat is het rijschoolnummer van Rijcoach.com

5420U4

Klaar om de juiste stap te nemen en snel je rijbewijs te halen?

Autorijles op topniveau

Laat geen dag voorbijgaan zonder de eerste stap te zetten tot het behalen van jouw rijbewijs. Meld je aan voor het nemen van rijlessen bij Rijcoach.com

Klaar om je rijbewijs te halen? Rijcoach.com is de beste rijschool van Heemstede en met ons resultaatgarantie weet je zeker dat je slaagt voor je rijexamen! Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in voor je lessen en profiteer van alle voordelen die Rijcoach.com biedt!

Schrijf je vandaag nog in en mis het niet om een onafhankelijke, gediplomeerde chauffeur te worden!

RIJCOACH.COM

Instructie en coaching op hoog niveau en aangepast aan jouw leerstijl.

Tarieven

Wat kost een proefles?

Een proefles schakel kost €42,- en een proefles automaat kost €48,-.
Tijdens de proefles maak je kennis met de instructeur, de lesauto, onze rijschool en krijg je inzicht in je rijvaardigheden. Na afloop krijg je een persoonlijk opleidingsadvies voor het behalen van je rijbewijs. Ga je door bij RIJCOACH.COM dan is je proefles gratis!

Wat kost een rijles?

Momenteel kost een rijles van € 55,- (50 min) na je pakket.
De pakketten geven korting op de lesprijs bij aanschaf van meerdere rijlessen tegelijk. Hoe groter het pakket hoe goedkoper de prijs per rijles.

Krijg ik altijd 50 minuten rijles?

De tijd van onze rijlessen passen we aan aan jouw niveau en de te leren onderdelen. Je rijles kan 50 minuten duren maar ook 60, 75, 100 of 120 minuten.

Wat kost een rijlespakket?

De kosten van een rijopleiding zijn afhankelijk van je eigen rijvaardigheden. De rijles pakketten geven korting. Hoe groter het pakket hoe lager de prijs per rijles. zie https://rijcoach.com/prijzen

Kan ik per rijles betalen?

Ja, je kan via je eigen leerlingapp vooraf betalen met iDeal.

Wat kost een theorie-examen?

Een theorie-examen vraag je zelf aan via https://mijn.cbr.nlde kosten zijn €41,00. Als de rijschool het theorie-examen voor je reserveert zijn de kosten €46,00. In onze Rijlespakketten zit overigens je theorie cursus inbegrepen

Hoe lang is een theoriecertificaat geldig?

1,5 jaar

theorie examen haarlem

Examens

Theorie-examen, hoeveel fouten mag je hebben?

Het theorie-examen bestaat uit de onderdelen Gevaarherkenning, kennis en inzicht. Voor Gevaarherkenning krijg je 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Bij het onderdeel kennis krijg je 12 vragen, hiervan moet je er 10 of meer goed beantwoorden en het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.

Hoe snel kan ik voor de eerste keer een praktijkexamen doen?

De wachttijd voor het 1e praktijkexamen is gemiddeld 12 tot 16 weken momenteel.

Als ik zak voor mijn praktijkexamen, hoe snel kan ik dan op herexamen?

Het CBR heeft als regel ingesteld dat wanneer je de 1e keer zakt, je 4 weken moet wachten op opnieuw rijexamen te mogen doen. Momenteel is de wachttijd voor een herexamen echter 6 tot 8 weken. 

Wat is een TTT (tussentijdse toets)?

Een tussentijdse toets is een proefexamen afgenomen door het CBR. Ben je op 3/4 deel van je rijopleiding dan is dat een goed moment voor deze toets. De examinator kijkt hoever je bent met je rijopleiding, aan welke punten moet je nog werken. Tijdens deze toets doe je minimaal 2 bijzondere verrichtingen en als je die goed doet dan krijg je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen op je praktijkexamen. 

Hoelang duurt een rijexamen?

Het praktijkexamen duurt maximaal 55 minuten inclusief voorbereidend en afsluitend gesprek. Het rijexamen zelf duurt ongeveer 35 minuten. Rij zelfverzekerd je examen door te laten zien dat je het snapt dan slaag je zeker. Kijk op onze praktijkpagina hoe het praktijkexamen in zijn werk gaat.

Wat is er anders aan het faalangstexamen?

Je krijgt een examinator die getraind is in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Deze speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de spanning en kan dus leiden tot een betere prestatie tijdens het rijexamen.

Hoelang duurt een faalangstexamen?

Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin je rustig je situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden. In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om je op je gemak te stellen.

Je mag theorie-examen doen als je 16 bent. 
2. Vanaf 16,5 jaar mag je rijles nemen.
3. Zodra je 17 bent mag je rijexamen doen.
4. Tot je 18e rijdt je samen met een coach.
5. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

We geven rijles in verschillende merken auto’s zoals Mercedes, Audi en Renault.

Tijdens een proefles maak je kennis met je instructeur en weet je of het klikt. En je krijgt een deskundig advies over jouw persoonlijke lesplan.

Ja. Je kunt meteen starten. Meld je aan via onze website.

In principe wel maar het kan voor komen dat er een rijinstructeur ziek is dan worden de rijlessen (mits mogelijk) overgenomen door een andere rijinstructeur.

Ja. We geven ook rijles op zaterdag en zondag. Van 8:00 uur tot 18:00 uur.

Ja. We geven rijles tot 21.00 uur.

De BOVAG gaat er van uit dat iemand van 18 jaar ongeveer 40 rijlessen nodig heeft en elk jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt.

Ja. Je kunt zelf, samen met je rijinstructeur je lesuren vooruit inplannen dan wel zelf inplannen in de agenda van je rijinstructeur in de leerlingapp op je mobiel.

Ja. Wil je in je eigen tempo (bijv niet snel)je rijopleiding volgen dan kan dit natuurlijk ook. Voor sommige leerlingen is het zelfs beter om meer tijd voor je rijopleiding uit te trekken. Alle mogelijkheden van een spoedopleiding of in je eigen tempo lessen, worden uitvoerig met je besproken, de keuze is aan jou.

Jazeker. We kunnen een snelcursus met je afspreken. Dan kan je in bijv 8 tot 10 weken tijd (of sneller) je rijbewijs halen.

Ja, mits er geen wachtlijst is en jezelf zorgt voor voldoende tegoed op je account.

Dat is mogelijk. Een deel van onze leerlingen heeft eerst bij een andere rijschool rijlessen gevolgd of is gegezakt voor het examen en is daarna bij onze rijschool gekomen.

Het annuleren van een rijles dient minimaal 48 uur voor aanvang te geschieden. Een rijles die korter dan 48 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt in rekening gebracht.

Als je woonachtig bent binnen onze regio word je in de regel thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Het is ook mogelijk met je rijinstructeur een vooraf afgesproken opstapplaats af te spreken.

Nee. Je moet geslaagd zijn voor je theorie-examen voordat dat je gaat afrijden (en ook voor je tussentijdse toets).