F.A.Q

"autorijden is voorbereiden”

Meest gestelde vragen en antwoorden

Bekijk hieronder onze meestgestelde vraag en antwoorden

Algemeen

Ben ik wel goed verzekerd tijdens de rijlessen?

Wij hebben uiteraard een speciale verzekeringspolis voor rijles voertuigen afgesloten. Hierdoor ben je volledig verzekerd tegen alle risico’s tijdens je rijlessen.

Waarom moet ik de rijschool machtigen met mijn DigiD?

Voordat de rijschool je tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met je DigiD.

Wat is rijbewijs B?

Met Rijbewijs B mag je een personenauto t/m 3.500 kg besturen en maximaal acht personen vervoeren. Je mag ook een aanhanger aan de auto koppelen zolang het ledig gewicht plus het laadvermogen van de aanhanger maar minder is dan 750 kg.

Mag ik ook in het buitenland als 17 jarige begeleid rijden?

Nee, dat mag niet. Zodra je geslaagd bent is het alleen binnen Nederland toegestaan om als 17-jarige met een coach naast je de auto te besturen.

Wat is een Gezondheidsverklaring?

Om een auto te mogen besturen moet je ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Het is belangrijk dat je verklaring aan het begin van je rijopleiding door jou wordt ingediend via mijn.cbr.nl

Inloggegevens leerlingenapp.

Er wordt een account voor je aangemaakt en je krijgt een inlogcode gemaild. Na inloggen kun je alle informatie over je rijopleiding inzien zoals lesplanning, facturen, leskaart en je theoriecursus.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt

Je kunt deze opnieuw bij ons opvragen.

Waar kan ik inloggen in de leerlingenapp?

Je kan de leerling app downloaden in de app store of de android playstore.

Wat is het rijschoolnummer van Rijschool RIJCOACH.COM?

5420U4

Tarieven

Wat kost een proefles?

Een proefles kost €36,00. Tijdens de proefles maak je kennis met de instructeur, de lesauto, onze rijschool en krijg je inzicht in je rijvaardigheden. Na afloop krijg je een persoonlijk opleidingsadvies voor het behalen van je rijbewijs. Schrijf je je in bij RIJCOACH.COM dan is je proefles gratis!

Wat kost een rijles?

Momenteel kost een rijles van 50 min. € 51,00. De pakketten geven korting op de lesprijs bij aanschaf van meerdere rijlessen tegelijk. Hoe groter het pakket hoe goedkoper de prijs per rijles.

Krijg ik altijd 50 minuten rijles?

De tijd van onze rijlessen passen we aan jouw niveau en de te leren onderdelen. Je rijles kan 50 minuten duren maar ook 60, 75, 100 of 120 minuten.

Wat kost een rijlespakket?

De kosten van een rijopleiding zijn afhankelijk van je eigen rijvaardigheden. De rijles pakketten geven korting. Hoe groter het pakket hoe lager de prijs per rijles. zie https://rijcoach.com/prijzen

Kan ik per rijles betalen?

Ja, je kan via je eigen leerlingapp vooraf betalen met iDeal.

Wat kost een theorie-examen?

Een theorie-examen vraag je zelf aan via https://mijn.cbr.nl, de kosten zijn €41,00. Als de rijschool het theorie-examen voor je reserveert zijn de kosten €46,00. In onze Rijlespakketten zit overigens je theorie cursus inbegrepen.

Rijlessen

In wat voor auto krijg ik les?

We geven rijles in verschillende merken auto’s zoals Mercedes, Audi en Renault.

Waarom een proefles?

Een proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool. Klikt het dan geven we je een deskundig advies over een persoonlijk aangepast lesplan.

Kan ik meteen beginnen met rijles?

Ja. Je kunt meteen starten. Meld je aan via onze website.

Krijg ik rijles van dezelfde rijcoach/rijinstructeur?

In principe wel maar het kan voor komen dat er een rijinstructeur ziek is dan worden de rijlessen (mits mogelijk) overgenomen door een andere rijinstructeur.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik rijles krijg?

Ja. Je kunt zelf, samen met je rijinstructeur je lesuren vooruit inplannen dan wel zelf inplannen in de agenda van je rijinstructeur in de rijlesplanner op je mobiel.

Kan ik ook in mijn eigen tempo (niet snel) bij jullie rijschool lessen?

Ja. Wil je in je eigen tempo je rijopleiding volgen dan kan dit natuurlijk ook. Voor sommige leerlingen is het zelfs beter om meer tijd voor je rijopleiding uit te trekken. Alle mogelijkheden van een spoedopleiding of in je eigen tempo lessen, worden uitvoerig met je besproken, de keuze is aan jou.

Ik wil snel mijn rijbewijs halen kan dat?

Jazeker. We kunnen een snelcursus met je afspreken. Dan kan je in bijv 8 tot 10 weken tijd (of sneller) je rijbewijs halen.

Is het mogelijk om in één week meerdere rijlessen bij jullie rijschool te nemen?

Ja, mits er geen wachtlijst is en jezelf zorgt voor voldoende tegoed op je account.

Is het mogelijk om op zaterdag of zondag rijles te krijgen?

Ja. We geven ook rijles op zaterdag en zondag. Van 8:00 uur tot 18:00 uur.

Is het mogelijk in de avonduren les te krijgen?

Ja. We geven rijles tot 21.00 uur.

Hoeveel rijlessen heb ik ongeveer nodig om de eerste keer voor mijn rijexamen te kunnen slagen?

De BOVAG gaat er van uit dat iemand van 18 jaar ongeveer 40 rijlessen nodig heeft en elk jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt.

Als ik bij jullie rijschool begin met rijlessen moet ik dan geslaagd zijn voor het theorie-examen?

Nee. Je moet geslaagd zijn voor je theorie-examen voordat dat je gaat afrijden (en ook voor je tussentijdse toets).

Vanaf 16,5 jaar rijles?

1.Ben jij 16 jaar? Dan mag je theorie-examen doen. 
2. Vanaf 16,5 jaar mag je rijles nemen.
3. Zodra je 17 bent mag je rijexamen doen.
4. Rijbewijs gehaald? Tot je 18e rijdt je samen met een coach.
5. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Ik heb rijles bij een andere rijschool en wil van rijschool veranderen?

Dat is mogelijk. Een deel van onze leerlingen heeft eerst bij een andere rijschool rijlessen gevolgd en is daarna bij onze rijschool gekomen.

Hoe lang van tevoren kan ik een rijles annuleren?

Het annuleren van een rijles dient minimaal 48 uur voor aanvang te geschieden. Een rijles die korter dan 48 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht.

Word ik thuis opgehaald en weer afgezet?

Als je woonachtig bent binnen onze werkregio word je thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Het is ook mogelijk met je rijinstructeur een vooraf afgesproken opstapplaats af te spreken.

Examens

Theorie-examen, hoeveel fouten mag je hebben?

Het theorie-examen bestaat uit de onderdelen Gevaarherkenning, kennis en inzicht. Voor Gevaarherkenning krijg je 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Bij het onderdeel kenniskrijg je 12 vragen, hiervan moet je er 10 of meer goed beantwoorden en het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.

Hoe lang is een theoriecertificaat geldig?

1,5 jaar

Hoe snel kan ik voor de eerste keer een praktijkexamen doen?

De wachttijd voor het 1e praktijkexamen is gemiddeld 12 tot 16 weken momenteel.

Als ik zak voor mijn praktijkexamen, hoe snel kan ik dan op herexamen?

De wachttijd voor een herexamen 6 tot 8 weken. Het CBR heeft als regel dat wanneer je de 1e keer zakt, je 4 weken moet wachten op opnieuw rijexamen te mogen doen.

Wat is een TTT (tussentijdse toets)?

Een tussentijdse toets is een proefexamen afgenomen door het CBR. Ben je op 3/4 deel van je rijopleiding dan is dat een goed moment voor deze toets. Bij deze toets bekijkt de examinator hoever je bent met je rijopleiding, aan welke punten moet je nog werken. Tijdens deze toets doe je minimaal 2 bijzondere verrichtingen waar je voor kunt slagen en bij het volgende examen dan vrijstelling voor hebt.

Hoelang duurt een rijexamen?

Het praktijkexamen duurt maximaal 55 minuten inclusief voorbereidend en afsluitend gesprek. Het rijexamen zelf duurt ongeveer 35 minuten. Rij zelfverzekerd je examen dat zal je rijstijl goed doen. Kijk bij films op onze site hoe het praktijkexamen in zijn werk gaat.

Wat is er anders aan het faalangstexamen?

Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de ervaren spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen.

Hoelang duurt een faalangstexamen?

Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin je rustig je situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden. In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om je op je gemak te stellen.

Wat is het rijschoolnummer van rijschool RIJCOACH.COM?

5420U4